KLİMAYLA SERİNLEMEK İSTERKEN YÜKSEK FATURAYLA TERLEMEYİN

Aşırı sıcaklar yüzünü göstermeye başladı. Vatandaşlar serinlemek için çareyi klimalarda buluyor. Ancak, tüketiciler eksik bilgi ve uygulamalar sebebiyle hatalı klima seçimi yaparak düşük performans ve yüksek faturalarla karşılaşabiliyor. 

Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç, mekâna uygun olarak seçilmiş klimaların önemine dikkat çekiyor. Düşük fatura ile serinlemenin püf noktaları…. 

-klimanın mekanın soğutma ve ısıtma ihtiyacına uygun olması şart. -Enerji tasarruflu ve düşük ses seviyesine sahip olması gerekiyor. -Mekana uygun kapasite belirlenerek montajının uzmanlar tarafından yapılması ve sağlıklı ortamlar için doğru filtreye dikkat edilmesi gerekiyor. 
 -Mekâna uygun klimanın yanı sıra seçilen klimanın konumlanması gereken ideal yer çok önemli. 
-A+++ kategorisine giren ürünler kullanıcının masrafları açısından büyük farklar oluşturabiliyor. 

(Ancak, yeni sınıflandırma sistemine göre örneğin Antalya için A sınıfı olan bir klima İstanbul için A sınıfı olmayabilir. Bu nedenle tüketiciler klima alırken bulundukları bölgenin iklim şartlarına uygun özellikteki klimaları tercih ettikleri zaman hem maksimum verim elde ediyor hem de enerji tasarrufu sağlıyor.zaman
Blogger tarafından desteklenmektedir.