CHİNA HOMELİFE TURKEY FUARI KAPILARINI AÇTI

Bu yıl 2. kez kapılarını açan China Homelife Turkey fuarı 700’ü aşkın Çin firmasına ev sahipliği yapıyor. Birçoğu Türkiye’ye ilk defa gelen üreticilerin katıldığı fuar, Çin Hükümeti tarafından da destekleniyor. 

Katılım maliyetlerinin yüzde 50’ye yakın bir kısmının Çin Hükümeti tarafından karşılanması, Çin’e en yakın Avrupa ülkesi olan ülkemizin jeopolitik konumundan kaynaklanıyor. 

Birbirinden farklı kullanım alanlarıyla rengârenk kumaşlar, tesisat sistemlerinden ışıklandırmaya kadar akla gelebilecek tüm yapı malzemeleri, kadın giyimde gelinlikten suni deri ceketlere, bahçe mobilyalarından beyaz eşyaya kadar binlerce farklı ürün China Homelife Türkiye’de ziyaretçileriyle buluşuyor. Dubai Twin Tower, Doha İnternational Airport, Emirates Park Tower Hotel gibi dünyadaki birçok ünlü binanın dış cephe kaplamasını inşa eden Fangda, Panasonic tarafından üretilen ve kalite olarak aynı, olmasına rağmen uygun fiyat skalasıyla dikkat çeken Jinsong vb. Çin’in önemli markaları ise China Homelife Turkey fuarı ile birlikte Türkiye pazarına girmeyi hedefliyor. 

 Sadece un ve suyu koyarak çeşitli makarnalar yapılan, mutfak robotu ve Çin motiflerinin ipekle buluştuğu halı çeşitlerine yakından bakabileceğiniz China Homelife Turkey fuarı

Yer: CNR EXPO Yeşilköy – 1. ve 3. Hall Tarih: 3-6 Haziran 2015 Açılış Saati: 10:15 

“One Belt One Road” Projesi Hakkında Çin Hükümeti 21. Yüzyılın İpekyolu çalışması olarak ‘One Belt, One Road’ projesini 2,1 trilyonluk bir yatırım ile başlattı. 65 ülkeyi kapsayan projenin en büyük ayaklarından birini de Türkiye oluşturuyor. Bu kapsamda Çin’in Gayrisafi Milli Hasılasına 351 milyar dolar katkısı ile ilk sırada yer alan Şanghay’ın Belediye Başkanı Sayın Yang Xiong ve önderliğindeki İşadamları Heyeti Türkiye’de “Şanghay – İstanbul İpekyolu Ticaret ve Ekonomi Forumu’nu” düzenledi. Forumda, 23 Ekim 1989 tarihinde Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında imzalanan “Ekonomik İş Birliği” anlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla; “Mutabakat Sözleşmesi” (MOU) imzalandı. 

China Homelife Turkey Fuarları kapsamında, Çin’in deniz ticaretini güçlendirmek adına başlatılan ve Dünyanın yüzde 63’üne ulaşılması hedeflenen “One Belt, One Road” projesinde Dünya çapındaki uygulayıcılardan biri olma görevini üstlendi. 

Düzenlenen etkinliğe mühendislik, bilişim, inşaat, gayrimenkul, lojistik, sanayi, denizcilik, elektrik, mücevherat, tekstil, danışmanlık ve bitkisel yağ üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren Çin’in önde gelen firma temsilcileri katılarak ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Düzenlenen forumda güçlü bağlantılara imza atan Şanghay Belediyesi Ticaret Komisyonu Heyet yetkilileri China Homelife Turkey Fuarında da yeni anlaşmalara imza atmak için bulunacaklar.
Blogger tarafından desteklenmektedir.