2014 ULUSLARARASI GS TROPHY İÇİN HEDEF KANADA

En az 18 ülkeden 16 katılımcı, 2014 BMW Motorrad Uluslararası GS Trophy için tarihinde ilk kez kuzey yarımkürede, ünlü GS ruhuna adanmış bu dostça yarışmada rakip olmak üzere Kanada'da buluşmak için sözleşti. 

2008 yılında ilk kez beş ülkenin katılımıyla Tunus'ta gerçekleştirilen ve iki yılda bir yapılan GS Trophy, Güney Afrika'nın sıcağı ve tozuyla mücadele edilecek 2010 yılında ülkelerini temsil etmek için sıraya giren takım sayısının ikiye katlanmasıyla bir ivme kazandı. 

Bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük GS Trophy olan 2012 yılındaki yarışma, Şili ve Arjantin'i kapsayan yedi gün 2000 kilometrelik parkurda 15 takımı buluşturdu. 

Katılanların ve Trophy'yi her gün online olarak izleyen yüz binlerin belleğinde tazeliğini koruyan Güney Amerika yarışmasının ardından organizatörler, 2014'te etkinliğin başarı öyküsünü yeni hedeflere taşıyacak potansiyele sahip bir yer aramaya koyuldu. 

Uzun ve detaylı bir araştırma döneminin ardından Batı Kanada seçildi ve İngiliz Kolombiyası ve Alberta bölgelerinin dördüncü BMW Motorrad Uluslararası GS Trophy yarışına ev sahipliği yapmasına karar verildi. 2014'teki etkinlik hakkında sonunda duyuru yapabilmenin mutluluğuyla GS Trophy organizatörü Michael Trammer şöyle diyor: "İnsanlar uzun süredir bana bunu soruyorlardı, artık dördüncü uluslararası etkinliğimiz için Kanada'ya gidiyor olduğumuzu söylemekten memnuniyet duyuyorum. 

Kanada dünyanın ikinci büyük ülkesi ve olağanüstü bir doğaya sahip. Etkinliğin yapılacağı yerleri ve güzergahları Kanada BMW Motorrad'daki meslektaşlarımızla yakın bir işbirliği içerisinde planladık, böylelikle farklı kültürlere ve geçmişe sahip, ancak GS motosikletleri için aynı sevgiyi paylaşan birçok sürücü, kusursuz motosikletleri bu olağanüstü manzara eşliğinde sürecek."
Blogger tarafından desteklenmektedir.