TÜBİTAK ÜNİVERSİTELİLER İÇİN 'YAZILIM KAMPI' DÜZENLİYOR

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Pardus kapsamındaki açık kaynaklı yazılım yelpazesinin genişletilmesi amacıyla "Yazılım Kampı" düzenliyor.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabileceği kamp için proje başvuruları 27 Mayıs’ta sona erecek.

TÜBİTAK’tan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM), bu yıl ilk kez Pardus Yazılım Kampı düzenleyeceği belirtilerek, kampta üniversite öğrencileri, yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliğinde açık kaynaklı kod geliştirecekleri ifade edildi.

Pardus Projesi kapsamındaki açık kaynaklı yazılım yelpazesinin genişletilmesi amacıyla düzenlenen yazılım kampına, öğrencilerin bulundukları illerden katılabileceklerinin bildirildiği açıklamada, üç ay sürecek kamp boyunca her öğrencinin bir liderle proje geliştireceği kaydedildi. Kamp için yüksek lisans veya doktora öğrencilerinin 27 Mayıs’a kadar proje başvurusunda bulunacaklarının belirtildiği açıklamada, projeyi birlikte gerçekleştirdikleri üniversite öğrencilerinin ise "kamp.pardus.org.tr" sitesine üye olan öğrenciler arasından kendilerinin seçecekleri bildirildi.

Kampa her bölgeden 3 üniversite katılacak Pardus Yazılım Kampı’na Türkiye’nin her bir bölgesinden 3 olmak üzere toplam 21 farklı üniversiteden projelerin katılacağının belirtildiği açıklamada, her bir projede bir üniversite öğrencisi; yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliğinde bir projenin gerçekleştireceği ifade edildi.

Öğrencilerin, TÜBİTAK’ın belirlediği cihaz yönetimi, dağıtık iz/log yönetimi, e-Posta, eğitim teknolojileri, içerik dağıtımı, kimlik yönetimi, Libre ofis, masaüstü ve uygulamalar, mobil, Pardus kurulumu, yazıcı keşfi ve sürücü uyumlaştırma, uzaktan yönetim uygulamaları ve yedekleme gibi konularındaki projeleriyle kampa başvuru yapabileceklerinin vurgulandığı açıklamada, liderlerin kendi özgün önerilerini de yapabilecekleri kaydedildi.

Proje geliştirme faaliyetine katılan lisans öğrencilerine 2 bin lira ve proje lideri görevindeki yüksek lisans veya doktora öğrencilerine ise 3 bin lira telif ücreti ödemesi, projeden ve gerçekleştirim başarısından bağımsız olarak istisnasız yapılacağının bildirildiği açıklamada, kampta dereceye giren ilk 3 projenin ise ayrıca ödüllendirileceği ifade edildi.

Açıklamada, Pardus Yazılım Kampı için 27 Mayıs’ta son bulacak başvurular hakkında ayrıntılı bilginin "kamp.pardus.org.tr" internet sitesinde yer aldığı, kampın, 21 Haziran’da başlayacağı ve 23 Eylül’de biteceği duyuruldu.milliyet
Blogger tarafından desteklenmektedir.