DİYANET YAZ KURAN KURSLARINDA DİNİMİ ÖĞRENİYORUM KİTAP SETİNİ ÜCRETSİZ DAĞITACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), yaz Kur'an kursu takvimini belirledi. 

Bu yıl kurslar, 24 Haziran'da başlayacak. Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık 'Dinimi Öğreniyorum' setini ücretsiz dağıtacak. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 7-18 yaş grubundaki gençlere basketbol, karate, masa tenisi, güreş, badminton, tekvando, judo, wushu gibi spor etkinliklerinden faydalanma imkânı da sunulacak. Bu yıl 3 milyon katılımcıyı hedefleyen Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık 'Dinimi Öğreniyorum' setini ücretsiz dağıtacak. İlyas Koç'un haberine göre, yaz Kur'an kurslarına bu yıl 3 milyon öğrencinin katılımını amaçlayan Diyanet, öğrencilere 4 kitaplık 'Dinimi Öğreniyorum' setini ücretsiz dağıtacak. 

Böylelikle gençler, Kur'an-ı Kerim'i okuma ve anlamanın yanı sıra temel dini bilgileri, insani ve ahlaki değerleri ayrıca Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını da öğrenecek. Başkanlığın bu yılki teması ise 'Gel bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz' şeklinde olacak. Bu yıl ilk defa Ankara'da Diyanet İşleri Başkanı'nın (DİB) katılacağı ve tüm illerdeki merkezi camilerde açılış programı yapılacak. 

DİB, yaz Kur'an kurslarını daha etkin ve verimli hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2012 kurslarını değerlendiren bir rapor hazırlandı. Rapora göre geçen yıl yaz kurslarına toplam 2 milyon 731 bin 539 kişi katıldı. Bu rakamın yüzde 85'ini 06-14 yaş arası çocuklar oluşturdu. 

Kurslara gitmek için ilkokul 5. sınıfı bitirme şartının kaldırılması, sayının artmasında etkili oldu. Okul öncesinde ise katılım sayısı 12 bin 553 olarak gerçekleşti. Derslere en fazla ilgi, 626 bin kişiyle Marmara Bölgesi'nden oldu. Marmara'yı Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu, Ege ve Doğu Anadolu izledi. İlk defa geçen yıl hayata geçirilen spor etkinliklerinden 31 bin 562 kişi faydalandı. 

423 engelli öğrencinin katıldığı yaz Kur'an kurslarında toplam 91 bin öğretici personel görev aldı. Yaz kursları için 2 ay önceden çalışmalara başladıklarını belirten Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, rapor sayesinde zayıf yanlarını tespit ederek gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.ZAMAN
Blogger tarafından desteklenmektedir.