ANDROİD 7.0 NOUGAT DAĞITIMI BAŞLIYOR

Android 7.0 Nougat sürümünün dağıtım tarihine ilişkin güvenilir kaynaklardan nihayet ilk bilgiler geldi. 

Mobil dünyasının güvenilir bilgi kaynaklarından Evan Blass (namı diğer @evleaks) Android 7.0 Nougat sürümünün ağustos ayında dağıtıma sunulacağı yönünde bir bilgi paylaştı. 

Yeni Android sürümü ağustos ayı güvenlik geliştirmelerini de içerek. Android 7.0 sürümü Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 ve Pixel C için dağıtıma sunulacak. Nexus 5 modeli içinse yeni Android sürümü yayınlanmayacak. Ancak Google daha önce açıkladığı üzere güvenlik güncellemelerini Nexus 5 için bir yıl daha sürdürecek. 

Nexus cihazların yanı sıra ülkemizde Android 7.0 Nougat sürümünü ilk alacak modeller Android One programı kapsamında yer alan General Mobile 4G ve GM 5 Plus modelleri olacak. 

Yeni Android sürümü aynı zamanda yeni Nexus telefonlar anlamına geliyor. Ağustos ayında görünüşe bakılırsa HTC markasını taşıyan Nexus telefonlar da tanıtılacak.  

Android 7.0 Nougat ile Gelen Yenilikler 
- Çoklu pencere / aynı ekranda iki uygulama çalıştırma 
- Yenilenen bildirim merkezi 
- Yeni bildirimleri kolay yönetebilme ve bildirim merkezinden cevap verme 
- Çift taraflı sayfa tasarımı sayesinde birden fazla bildirim ikonuna müdahale edebilme - Bildirimlerin ayarları zenginleştirildi. Artık her bildirimin gözükmesini engelleyebileceğiz. 
- Bildirimdeki ikonlara uzun basarak, ayarların ilgili menüsüne gidebilme özelliği eklendi 
- Batarya grafiği yenileniyor, geliştirilmiş Doze Modu 
- Gece modu 
- Ayarlarda ekranı sağ tarafa kaydırdıktan sonra sekme gelebiliyor. Faydası ise; örneğin zil sesi değiştirme bölümünden bir anda yüklü olan uygulamalar bakmak için hemen o sekmeden o pencereye atlanabiliyor. Böylece daha hızlı ve kullanım senaryosuna sahip oluyoruz.shiftdelete
Blogger tarafından desteklenmektedir.