Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın En Kritik Ayağında

Türkiye’nin en çok şampiyon olan ralli takımı ve Avrupa’nın lideri Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası’nda son düzlüğe giriyor. 

Şampiyonanın altıncı yarışı olan Barum Zlin Rallisi, 25-27 Ağustos tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Zlin şehrinde gerçekleşecek. Toplam 151 ekibin katılacağı yarış, şampiyonanın şimdiye kadar en çok ekibin katıldığı, en rekabetçi ve renkliyarışı olarak Avrupa Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 

Castrol Ford Team Türkiye, sezonda geride kalan beş yarış sonrasında en yakın rakibi ile arasında olan 45 puan farkını korumayı amaçlıyor. 

Castrol Ford Team Türkiye, 25-27 Ağustos tarihlerinde Avrupa Ralli Şampiyonası’nın altıncı yarışı olan Çek Cumhuriyeti Barum Zlin Rallisi’nde başarı arayacak. 

Rakipleri ile arasındaki 45 puanlık farkı korumayı amaçlayan Castrol Ford Team Türkiye, 15 etaptan ve 204.25 km’den oluşan Barum Zlin Rallisi’nde takımlar şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşacak. 

Avrupa’da ralli denilince akla gelen ilk ülkelerden olan Çek Cumhuriyeti’nde ekipler sezonun en kıyasıya mücadelesine tanık olacak. Yarışta kayıtlı 151 ekip toplamda 204,25 km’den oluşan asfalt etapları geçerek yarışı tamamlayacaklar.

Polonya’da gerçekleşen Rzeszow Rallisi’nde aldığı altın değerindeki puanlarla lider olarak dönen Castrol Ford Team Türkiye, Barum Zlin Rallisi’nde de bu puan farkını koruyarak şampiyonadaki son yarışlara avantajlı bir şekilde girip Avrupa Ralli Şampiyonası’nda takımlar şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. 

Takımın tecrübeli ekiplerinden Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi genel klasmanda 37 adet dört çeker aracın mücadele ettiği R5 sınıfında, Fiesta’nın 1.6 Ecoboost’lu motoruna sahip olan Fiesta R5’leri ile mücadele edecek.

Bu sene Avrupa İki Çeker Şampiyonası’nda mücadele eden ve şampiyonada 91 puan ile lider olan Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi ise iki çeker 1.0 Ecoboost motorlu Fiesta R2T ile şampiyonada liderliğini korumaya çalışacak.Avrupa Ralli Şampiyona’sında kullanılan her iki Fiesta aracında da Ford’un son 6 yıldır dünyada ‘yılın motoru ödülü’nü kazanan Ford EcoBoost benzinli motor teknolojisi kullanılılıyor. 

Fiesta’nın yanı sıra Mustang ve GT’ye kadar çok farklı motor hacimlerinde ve geniş bir ürün gamında kullanılan Ford EcoBoost motor teknolojisi düşük hacimden yüksek güç sunmayı sağlayan aynı zamanda çevreci bir motor teknolojisi. 

Serdar Bostancı: “Avrupa’da rekabetçi olduğumuzu göstereceğiz” Barum Zlin Rallisi’nden öncedeğerlendirmede bulunan Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, şunları söyledi: “Avrupa Ralli Şampiyonası’nda beş yarış geride kalırken Akropol Rallisi’nde elde ettiğimiz liderliği ve Rzeszow Rallisi ile elde ettiğimiz 45 puanlık farkı korumayı başardık. 

Yarışa kayıt yapan ekip sayısına baktığımızda Çek Cumhuriyeti’nde ralliye inanılmaz bir ilgi var. Burada hem Avrupa Ralli Şampiyonası’daki ekiplere hem de yerel katılımcılara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdürüp elde ettiğimiz puan farkını korumak istiyoruz. Amacımız 34 takımın yarıştığı bu şampiyonada Türk bayrağını başarıyla dalgalandırmak.” Barum Zlin Rallisi öncesi Avrupa Ralli Şampiyonası’nda puan durumu ise; 

1. Castrol Ford Team Türkiye - Türkiye 128 2. Opel Junior Team - Almanya 83 3. Lotos Rally Team – Polonya 78 4. ACRR Czech Team – Çek Cumhuriyeti 56 5. Peugeot Rally Academy - İspanya 51 6. Sports Racing Technologies - Letonya 49 7. Botka Tlustak Team – Çek Cumhuriyeti 44 8. ADAC Opel Rallye Junior Team - Almanya 43 9. Gemini Clinic Rally Yeam – Fransa 35 10. Rufa Sport – Polonya 33
Blogger tarafından desteklenmektedir.