TOYOTA TÜRKİYE’DEN DUBAI’DEKİ KÜLTÜR DEĞİŞİMİ MARATONU’NA 4 TAKIM GİDİYOR



Toyota kurum kültürünün bir parçası olan ve markanın en büyük global distribütörü ALJ tarafından organize edilen “Kurumsal Kültür Değişimi Konferansı”nın Türkiye ayağı tamamlandı. 


Bu yıl 15-17 Aralık tarihleri arasında Dubai’de yeni adıyla “Kaizen Maratonu” olarak düzenlenecek etkinlikte Türkiye’yi temsil etmek için 14 Problem Çözme (PS), 4 Toyota Türkiye Kalite Kontrol Çevrimi (QCC) ve 19 Bayi QCC takımı kıyasıya mücadele etti. 

 2010 yılından bu yana Toyota İnsan Kaynakları departmanı liderliğinde Toyota merkez ve bayi çalışanlarının katılımıyla yürütülen Ulusal Problem Çözme (PS) ve Kalite Kontrol Çevrimi (QCC) çalışmaları sonucunda; Satış Sonrası Pazarlama ve Planlama, Bayi Satış Sonrası Operasyonları/E-Check takımı Toyota Türkiye PS Şampiyonu, Parça Sevkiyat Operasyonu’nda Paketleme Maliyetlerinin Azaltılması çalışmalarıyla Yedek Parça Depo "Grup Anahtar" takımı Toyota Türkiye QCC Şampiyonu, Kocaeli Plaza Kaya - Satış Ekibi "Grup Team Play" Satış Danışmanı Standardizasyonunun ve Tecrübe Paylaşımının Satış Kapama Oranına Etkisi çalışmalarıyla Bayi QCC Şampiyonu birinci olarak ve yine Kocaeli Plaza Kaya Satış Ekibi “Grup Great Idea” Bayi Model Çalışmaları ile özel ödül alarak Dubai’deki etkinliğe katılmaya hak kazandılar.

PS ve QCC çalışmaları, şirket çalışanlarının kendilerine verilen görevlerde sürekli katma değer taşıyan sonuçlar elde ederek günlük işlerini yapmalarına ve sürekli iyileştirme (Kaizen) düşünce şekli ve bakış açısının geliştirildiği bir çalışma ortamının yaratılmasına destek olmasıyla dikkat çekiyor. 

Türkiye’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen PS ve QCC Şampiyonası süreci, Şubat ayında eğitimler ve takımların kurulması ile başladı. Süreç yıl boyunca, İnsan Kaynakları Müdürü ve Toyota Way eğitmeni Seda Koytak, Toyota Way eğitmenleri Özgür Sezik, Burak Soydaş ve ALJ Akademi Genel Müdürü Cihangir Önal’ın takibi ve danışmanlığı ile yönetildi. 

7-8 Kasım’da düzenlenen Ulusal PS & QCC Şampiyonası’nda Toyota üst yönetiminden oluşan jüriye projelerini sunan takımlardan üç kategoride birinci olanlar ve Bayi Model Çalışma kategorisinde seçilen takım çalışması bu yıl Dubai’de düzenlenecek olan 2013 yılı 1. Kaizen Maratonu’nda yarışma hakkını elde etti.

Blogger tarafından desteklenmektedir.