Opel Meriva, Ergonomi ve Konfor Sunuyor

İkinci nesil Opel Meriva, üretildiği 2010’dan bu yana Avrupa’da segment liderliğini bırakmadı, 230.000’den fazla Avrupalı tüketiciye ulaştı. Çekici tasarımı, eşsiz esnekliği ve özellikle mükemmel ergonomisi ile bir başarı hikayesi yazdı.

Alman sağlık kuruluşu AGR tarafından onaylanan koltukları yanında, Meriva, FlexSpace oturma düzeni, FlexDoors kapılar, FlexRail orta konsol ve FlexFix bisiklet taşıma sistemi opsiyonelleri ile çok daha kullanışlı olabiliyor. 

FlexDoors ile Koltuklara Ulaşım Çok Kolay Meriva’yı meydana getiren en önemliözelliklerinden biri,arkaya doğru açılan kapıları ileiç mekana eşsiz ulaşım kolaylığı sunan FlexDoors kapıları. Arka kapılaraçıldığında ortaya 84 derecelik etkileyici bir genişlik çıkıyor (normal bir kapı 68 derece açılıyor), Isofix çocuk koltuğunu arka koltuğa yerleştirmek ve çocuğu oturtmak bu sayede oldukça kolay. 

FlexDoors ayrıca dar alanlara park edildiğinde sıkışmaya ya da sürtünmeye neden olmadan kolayca iniş-binişe olanak tanıyor. Meriva'da sağ ve sol B sütunlarında bulunan el tutma yerleri ile arabadan iniş ve biniş kolaylaştırılıyor. Ayrıca yüksek tavan sayesinde yolcuların iniş/biniş sırasında eğilmelerine gerek kalmıyor. Yükseltilebilen koltuklar ile de yolcular daha geniş bir görüş açısına sahip oluyor. 

Meriva'da Neden Sürgü Kapılar Yok? Meriva baş mühendisi Helmut Ruff, Meriva’da neden sürgü kapılar olmadığını şöyle açıklıyor: “Sürgü kapılar, B sütununun olmadığı durumlarda iyi, özellikle de otomobil şovlarında…Ama, günlük hayatta, çok daha az avantaj sağlıyorlar. Meriva ikinci nesli tasarlarken, bu tip bir otomobilde, mümkün olan en iyi kapı sistemini bulmaya odaklandık. Ergonomi uzmanlarımız ile birlikte çalıştık ve potansiyel müşterilerimizle bir dizi araştırma gerçekleştirdik. 

Tüm alternatifleri değerlendirdikten sonra, FlexDoors sisteminin, Meriva için, en iyi ve en fazla ergonomik çözümü üreten seçenek olduğunu farkettik. Sürgü kapılar da tabii ki değerlendirdiklerimiz arasındaydı ama, B sütununun olmadığı durumda, otomobile ekstra ağırlık bindireceği için elemiştik. Ağır olansürgü kapılar ağırlık merkezini daha yukarı taşıyor ve sürüş dinamiklerini olumsuz etkiliyor. Ayrıca, bu tip ağır sürgü kapı sistemlerinin devamlılığını sorgulamak gerekiyor. 

Üstelik B sütununun olmadığı durumlarda, otomobil içine el tutma yerlerini de koyamayacaktık. Sonuç olarak, bu kapılar Meriva’nın ölçüleri ile uyuşmayacaktı”. Ergonomi ve Esneklik Birarada Konforlu binme/inme özelliğinden AGR onaylı koltuklara kadar Meriva’da bulunan bir dizi özellik, onu ergonomi ve esneklik şampiyonu yapıyor. Akıllı FlexSpace oturma sistemi de, FlexRail orta konsol ve FlexFix bisiklet taşıyıcı sistem gibi Meriva konforu ve esnekliğinin bir parçası. 

Meriva’da standart olarak bulunan FlexSpace, iç mekanın kolayca 5-4-3 ya da 2 kişilik hale getirilmesini sağlıyor. Bunun için koltukların sökülmesine gerek kalmıyor. Arka dış koltuklar öne ve arkaya 190 mm(140 mm öne, 50 mm arkaya), yana 50 mm kayarak, arkada daha fazla bacak mesafesi sağlıyor. AGR onaylı, ayarlanabilir ergonomik koltuklar da ekstra omurga desteği sağlıyor. 

Çok amaçlı kullanım sağlayan standart FlexRail konsol ile farklı saklama alanlarına sahip olunabiliyor. Kapı ceplerinden, ön yolcu koltuğu altına kadar 30’dan fazla saklama gözü bulunuyor. Koltuk kombinasyonlarına gore 400 ile 1500 lt arasına değişen bir iç mekan hacmi sunuluyor. Meriva, sunduğu konfor ve esneklik ile tercih ediliyor. Bu özelliklerinin yanında, geniş bir motor yelpazesi sunuyor. 

1.4 100 hp, 1.4 120 hp, 1.4 140 hp benzinli motorların yanında 1.3 CDTI 95 hp ecoflex dizel motor ile Türkiye pazarında bulunuyor. Meriva'lara 41.000 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.