ALLIANZ İLE FORMULA 1’DE GÜVENLİ YOLLAR

Dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden Allianz Group, otomotiv sigortacılığına verdiği önemi ve yol güvenliğini arttırma hedefini yaptığı işbirlikleri ile gözler önüne seriyor. 

50 milyona yakın sürücüyü sigortalayan Allianz, otomobil sporları tutkunlarının yakından ilgilendiği Formula 1, FIA ve UN ile yaptığı işbirlikleri kapsamında yol ve araç güvenliğine dikkat çekiyor. Allianz Group, risk yönetimi ve yol güvenliğinin altını çizmeyi hedefleyerek Formula 1 ile işbirliği gerçekleştiriyor. 

Dünya genelinde popüler otomobil yarışı Formula 1, Allianz Group’un “Güvenli Sürüş” mesajını pistlere taşıyor. Yol güvenliği araştırma enstitüsü sahibi olan Allianz; yol güvenliği bilincini arttırarak, kaza ve kayıpları en aza indirgemeyi hedefliyor. 

Dünya genelinde yaşanan trafik kazalarında yılda ortalama 1,3 milyon kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 50 milyon kişi de yaralanıyor. 1971 yılında yol ve araç güvenliğini geliştirmek üzere tasarlanan Allianz Teknoloji Merkezi’nde, kazaların şiddetini azaltmanın yanı sıra hasar sıklığını da aza indirgemek amacıyla haftada en az bir kez çarpışma testi gerçekleştiriliyor. 

Allianz Group’un 2012 yılı ve sonrası hedeflerinden biri de kamuya ait yollardaki güvenliği artırmaya yönelik çalışmalara hız vermek. Allianz, FIA “Yol Güvenliği Fonu” ve UN “Yol Güvenliğinde 10 yıl-2011/2020” çalışmalarına destek vererek yol güvenliği gelişiminde büyük rol oynuyor. 

Allianz CEO’su Michael Diekmann konu hakkında “Performans kapasitesi, ekip çalışması, yenilikçilik, dinamizm ve risklerin sürekli dengelenmesi; sadece en üst sınıf motor yarışlarında değil her koşulda başarı için etkileyici faktördür. Güven ve güvenilirlik ile birleştirildiğinde bu faktörler, dünyanın her yerinde hizmet standardımızdır.” yorumunda bulundu.
Blogger tarafından desteklenmektedir.