VOLVO OPERATORS CLUB BAŞLIYOR

Dünyanın en iyi operatörlerini belirleyen Operators Club başlıyor. Volvo İş Makinaları’nın Avrupa ülkeleri dışında ilk kez bu yıl Türkiye’de düzenleyeceği organizasyonun kapsamından bahseden ASCENDUM Makina Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Ebru Nihan Celkan, yarışmaların gerçekleştirileceği noktaları ve merak edilen detayları paylaşıyor. 

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki 14 ülkede 12 binden fazla üyesi bulunan Operators Club (Operatörler Kulübü), yeni üyelerini Türkiye’de arıyor. Volvo İş Makinaları tarafından 1998 yılında Almanya’da kurulan bu büyük sosyal ağ, her yıl çeşitli ülkelerde sadece profesyonel operatörlerin katıldığı ve daha önce hiçbir yerde eşi benzerine rastlanmamış yarışmalar düzenliyor. 

Bu sayede operatörlere hem becerilerini gösterme hem de ustalıklarını sergileme olanağı verirken, ülkelerinde tanınmış birer operatör olma imkanı da sunuyor. Bu sene 15’incisi düzenlenecek olan Operators Club, Avrupa ülkeleri dışında ilk kez bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilecek. 

Türkiye’de ASCENDUM Makina distribütörlüğündeki Volvo İş Makinaları tarafından 30 Mayıs – 25 Temmuz tarihleri arasında ülkenin farklı noktalarında düzenlenecek yarışmalar sonucunda, Türkiye’nin en iyi operatörleri seçilecek. Ardından İtalya’da yapılacak olan Büyük Final’de, 15 ülkenin finalistleri hem ülkelerini temsil etme, hem de dünyanın en iyi operatörü unvanını kazanma şansına sahip olacak. 

Avrupa dışında ilk kez Türkiye’de Her geçen yıl daha da büyüyen Operators Club’ın Türkiye ayağından bahseden ASCENDUM Makina Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Ebru Nihan Celkan, “Türkiye Operators Club’a Avrupa ülkeleri dışında davet edilen ilk ülke. Bunda son 5 yılda gerçekleştirilen dijital pazarlama ve saha etkinliklerinin büyük etkisi var. Benim Volvom, Volvo Yolda, Sahadakiler, Volvo ile Usta Operatörler Buluşuyor ve Küçük Makinalar Büyük İşler en çok ses getiren etkinliklerimizden bazılarıydı. 

Ürünlerimizi müşterilerle daha fazla buluşturmak, müşteri deneyimlerini sahada gözlemleyebilmek ve müşterilerle her an sahada buluşmak için yaptığımız etkinlikler sayesinde, bugün Operators Club’ı Türkiye’de gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz” diyor. Aynı heyecan farklı şehirlerde Türkiye’nin en iyi operatörlerinin belirleneceği yarışmalar, Volvo İş Makinaları tarafından 9 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Yarışmaların ilki 30 Mayıs’ta Trabzon’da yapılacak. 

Ardından sırayla 1 Haziran’da Diyarbakır’da, 2 Haziran’da Adana’da, 3 Haziran’da Konya’da, 4 Haziran’da Antalya’da, 9 Haziran’da Ankara’da, 10 Haziran’da İzmir’de, 11 Haziran’da Bursa’da, 13Haziran’da İstanbul-Avrupa yakasında ve 15 Haziran’da da İstanbul-Anadolu yakasında düzenlenecek. 9 farklı şehirde toplam 10 noktada yapılacak olan yarışmalarda Türkiye genelinde ilk 5’e giren yarışmacılar, 25 Temmuz’da İstanbul’da organize edilecek olan Türkiye Finali’ne katılma hakkı kazanacak. 

Operators Club’ın ilk saha lansmanının 6-10 Mayıs tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Komatek Uluslararası İş ve İnşaat Makine, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı’nda Volvo İş Makinaları tarafından yapıldığını söyleyen Celkan, “Operatörlerin merakla beklediği yarışmalar için fuar sırasında başvurular alındı.

Fuara katılamayan operatörler içinse www.operatorsclubtr.com internet sitesi aracılığıyla yarışma kayıtları alınıyor. Operatörler arasında büyük ilgi gören Operators Club’a daha ilk günden 200 kişi başvuruda bulundu. 

İnternet sitesi dışında, yarışma günleri her yarışmadan en az 2 saat önce form doldurarak da katılım hakkı kazanmak mümkün” diyor ve yarışmacılarda aranan tek özelliğin, operatör belgesi ya da “G” sınıfı ehliyete sahip olmak olduğunu vurguluyor. 2016’da Büyük Final Türkiye’de olabilir Operators Club’ın birbirinden ilginç yarışmaları sayesinde eğlenceli bir gün geçirmeleri beklenen operatörlerin en iyileri, İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Finali’nde yarışma hakkını elde edecek. 

Doğabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı Türkiye Finali için 5 asil yarışmacının yanında, 5 tane de yedek yarışmacı belirlenecek. Finalde en iyi dereceye sahip olan 2 finalist ise, İtalya’da düzenlenecek olan Büyük Final’de diğer 14 ülkenin kazananlarıyla yarışacak. 

Finalistler dünyanın en iyi operatörü olmak için yarışırken, yurtdışında ülkelerini temsil etme fırsatını da yakalayacak. Eşleriyle birlikte İtalya’ya gitme hakkı kazanan her iki finalistin de tüm ulaşım ve konaklama masrafları ASCENDUM Makina tarafından karşılanacak. 

İtalya'da yapılacak olan Büyük Finali Türkiye’den bir finalistin kazanması halinde, gelecek sene gerçekleştirilecek olan Operators Club Büyük Finali Türkiye’de düzenlenecek. Türkiye’de ilk kez bu yıl gerçekleştirilecek olan Operators Club, dünyanın en iyi operatörünü seçmeye hazırlanıyor. Volvo İş Makinaları, bu heyecanı tatmak ve yurtdışında ülkesini temsil etmenin gururunu yaşamak isteyen tüm operatörleri Operators Club’ın eğlenceli yarışmalarına katılmaya davet ediyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.