KANADA YILDA 50 BİN DOLAR KAZANACAK 25 BİN NİTELİKLİ GÖÇMEN ARIYOR

Kişibaşı gelirin 48 bin doları aştığı Kanada, bu yıl alacağı göçmen sayısını 5 kat artırdı. Kanada'ya ilk kez yerleşen bir kişinin yıllık ortalama geliri 45-50 bin doları buluyor. 
Dünyanın en yaşanılası ülkeleri arasında yer alan Kanada'nın bu yıl alacağı göçmen başvurularında rekor artış yaşandı. Geçen yıllarda 5 bin başvuru alan ülke bu rakamı 25 bine çıkardı. Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, Kanada'da kişi başına gelirin 48 bin doları aştığını ve ortalama bir Kanadalı ailenin mal varlığının 363 bin dolar civarında olduğunu söyledi. 

Geçen yıl 5 bin göçmenlik başvurusu kabul eden ülkenin bu yıl rakamı 25 bine çıkardığını belirten Akaydın, Kanada'ya ilk kez yerleşen bir kişinin yıllık 45-50 bin dolar civarında bir gelir elde edeceğini anlattı. 

 HANGİ MESLEKLER ÖNCELİKLİ? 
Ana meslek grubu listesinde finans , sigorta, emlak, sağlık ve enerji sektörlerinin olduğunu söyleyen Akaydın, bu meslek gruplarından birisinde üniversite eğitimi, en az bir yıllık tecrübe ve çok iyi düzeyde İngilizce veya Fransızca bilmek gerektiğini dile getirdi. 

BAŞVURU NASIL YAPILIR? 
Kanada yeterlilik testi diye adlandırılan bir puanlama sisteminden bahseden Akaydın, şöyle devam etti: "Başvuru yapabilmek için 100 puan üzerinden en az 67 puan gerekir. Bu puanı alan kişilerin başvuru dosyalarının bir danışmanlık firmasıyla hazırlanması ve Kanada Göçmenlik Bakanlığı'na sunulması gerekir. Sonuçlar 1 yılda alınır." Akşam
Blogger tarafından desteklenmektedir.