HEDİYE ÇEKİNE TAKSİT YASAĞI GETİRİLDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taksit yasağını aşmak için kullanılan "hediye çeki" satışlarına da taksit yasağı getirdi. BDDK'nin bir diğer kararıyla artık bankaların hesap işletim ücretleri ve kesintileri yasallaşıyor 
BDDK'nın yaptığı yeni düzenlemede hediye çeki satışlarına da sınırlama geldi. BDDK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. 

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz." 

 TÜKETİCİLER ARTIK BANKA ÜCRET VE KESİNTİLERİNE İTİRAZ EDEMEYECEK
 BDDK'nin bir diğer kararıyla artık bankaların hesap işletim ücretleri ve kesintileri yasallaşıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşturuyor. 

Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri'nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu "iade kararı" ile sonuçlanıyordu. BDDK'nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek. 

BDDK'nın internet sitesinde yayınladığı taslağa göre, bankalar şu ürün ve hizmetler için ücret ya da başka ad altında kesinti yapabilecekler: 
 - Bireysel kredilerde, tahsis ücreti, ekspertiz ücreti, taşınır ve taşınmaz rehin ücreti. 
- Mevduatlarda, TL ve döviz cinsi hesap işletim ücreti. 
- ATM'den para çekme ve başka bankanın ATM'sinden bakiye sorgulama. 
 - Para transfer ederken, elektronik fon transferi (EFT), havale, havale, SWIFT, hatalı veya rutin işlem dışında yapılan para transferi. 
- Asıl ve ek kart yıllık üyelik ücreti, kredi kartı yenileme ücreti. 
 - Kiralık kasa, kampanyalar, fatura ödeme, arşiv-araştırma, talebe bağlı bildirim, mevzuat gereği yapılan ödemeler.(Akşam)
Blogger tarafından desteklenmektedir.