KAMP KOÇLARI ÇOCUKLARA MODEL OLUYOR

Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları’nın eğitmenleri, çocuklar için rol model olarak geleceği şekillendiriyor. 

Özel bir eğitim sürecini tamamlayarak Geleceğin Yıldızları kamplarında görev alan koçlar, gelişme çağındaki çocuklara başarılı kariyerleri ile örnek oluyorlar. Eğitim, spor ve sosyal alanlarda başarılı bir kariyer oluşturmuş koçların gelişme çağındaki çocuklarla birebir ilgilendiği kamplar, sadece eğlence değil parlak bir gelecek de sunuyor. 

Gidilen kamp ister yatılı olsun isterse de günübirlik yaz okulu, çocuklar ve gençler açısından burada kurulan ilişkiler büyük önem taşıyor. Kamp deneyimi, bu ilişkileri benzersiz bir şekilde geliştirmek için tasarlanıyor. Koçlar, kampçılara sadece bir şeyler öğretmekle kalmıyor aynı zamanda çalışkan ve sorumluluk sahibi liderler ve antrenörler olarak yol da gösteriyorlar. 

Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları’nda görev alan koçlar, kamplar başlamadan önce Geleceği Yıldızları Liderlik Akademisi’nde özel eğitime sürecini tamamlıyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan koçlar, çocuklarla bire bir vakit geçiriyor ve çocuklara rol model oluyor. 

Koçlar, her bir kampçının kişilik özelliklerini önemsiyor, sosyal ve fiziksel gelişimleri yolunda atmaları gereken adımları gösteriyor ve yaptıkları hatalardan ders çıkarmalarını sağlıyor. 

Kazanmayı ve kaybetmeyi öğretiyorlar 
Çocukların gelişiminde olumlu etkileri olan kamp koçları, kampçılarla anekdotlar ve hikâyeler paylaşarak onlara yeni şeyler öğretiyor. Kendi başarıları ve başarısızlıkları sonucu sahip oldukları bilgileri ve tecrübeleri kampçılarla paylaşan kamp koçları, çocuklar için uygun davranışlar sergileyen iyi birer örnek oluşturuyor. 

Aynı zamanda onlara adaletli ve etik olmayı, empati kurmayı, onurlu bir şekilde kazanmayı ve kaybetmeyi öğretiyor. Kampçıları hayata hazırlamak amacıyla onlara rehberlik eden koçlar, kampçılara okulda öğrenemeyecekleri şeyleri gösteriyor. 

Çocuklara, başkalarıyla nasıl yaşanacağını, arkadaşlık ilişkilerinin nasıl yürütüleceğini, nasıl lider olunacağını ve takım olarak nasıl hareket edileceğini öğreten koçlar, kampçıları duygusal açıdan da destekliyor, baş edilmesi zor durumlarda her zaman destek oluyorlar. 

Aynı zamanda kampçıların zor durumlarla baş etmesini sağlıyor ve zorlukları yenmenin sonucu gelen başarma duygusunu hissetmelerini amaçlıyorlar. 

 Geleceğin Yıldızları, 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Londra ve Los Angeles’da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı kamp seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.