KALEMDEN DAHA KÜÇÜK BİLGİSAYAR ÜRETİLDİ

Boyut olarak son derece küçük olan bilgisayarlar günümüzde oldukça moda haline gelmiştir. Compute Stick ismini alan Türkçeye çevrildiğinde ise bilgisayar sopası olarak çevrilen bir üründür. 

Piyasada ise son derece güçlü bir yarışın başlamasına sebep olduğu bilinmektedir. Bu senenin başlarında Intel, Compute Stick isimli bir ürün tanıtmıştı. 

Compute Stick özellikleri neler? Bilgisayarınızdan izleyebildiğiniz her şeyi TV’nize bağlayabilmenizi sağlamakta olan Compute Stick ,aynı anda Windows 8.1 uygulamalarını da televizyon üzerinden çalıştırma imkanını sunmaktadır. Bu ürüne oldukça benzeyen bir ürün olan IdeacentreStick 300 de geçtiğimiz günlerde Lenovo şirketinden gelmişti. Bahsi geçen bu firmalar yavaş bir şekilde mini bilgisayarları üretmeye başlamış durumda. 

Archos Firması Bu Sektöre Atılıyor! Android ve Windows tabletler ile ün kazanmış olan Archos firması da bu sektöre yavaşça katılıyor. Archos firması tarafınca tanıtılmış olan yeni bir PC Stick, bu sektördeki rakiplerine göre fiyat olarak oldukça büyük bir avantaja sahiptir. 

Intel’in Windows sürümlü bu cihazı 149 dolar, Lenovo’nunki ise tam olarak 129 dolar gibi ufak bir ücrete sahiptir. Archos Pc Stick kaç para? Archos Pc Stick’in ücreti ise 99 dolar. Intel Atom Z3735F quad-core işlemcisi bulunmakta olan Pc Stick, farklı olarakta 2GB RAM ve 32GB harici bellek alanına sahiptir. 

Ayrıca MicroSD desteğini de bulundurmayı unutmamışlar. Öteki ürünler ise Windows 10 ve bir önceki versiyonu olan Windows 8.1 destekliyorken, Pc Stick sadece son sürüm olan Windows’u yani Windows 10 sürümünü destekliyor. 

Bu Ürün Ufak Bir Silgi Boyutunda! Bu ürünün boyutu ise sgöze çarpmaktadır. Görsellerden de anlaşılabileceği gibi Pc Stick neredeyse ufak bir silgi büyüklüğünde. 

Pc Stick dezavantajları neler? Fakat Pc Stick’in de çeşitli dezavantajları vardır. Pc Stick’te ekran bir giriş unsuru veya farklı bir cihaz bulunmamaktadır. Yani bu demek oluyor ki bilgisayar kontrolünüzü ve çeşitli komutları kablosuz klavye ve fareniz aracılığı ile vermelisiniz. 

Ancak Intel bir süre öncesinde çeşitli Android cihazları kablosuz klavye olarak kullanılmasını sağlamakta olan Remote Keyboard uygulamasını tanıtmıştı. Bu uygulama Pc Stick hem de Lenovo’nun Ideacentre Stick ürünlerinde kullanılabiliyor.teknoce.
Blogger tarafından desteklenmektedir.