LEASEPLAN’DEN TÜRKİYE’YE YÜZDE YÜZ GÜVEN

LeasePlan Corporation N.V., LPD Holding A,Ş’deki Doğuş Otomotiv’e ait yüzde 49’luk hisseyi satın aldı. Böylece marka, Doğuş Otomotiv’le iştiraki olan LeasePlan Türkiye’nin tümünü bünyesine dahil etti. 

50 yılı aşkın deneyimi, 6 bin 800 çalışanıyla beş kıtada ve 32 ülkede 1 milyon 420 bin adetlik dev bir araç filosunu yöneten, dünyanın en büyük filo kiralama şirketi LeasePlan Corporation N.V, LPD Holding A.Ş’deki Doğuş Otomotiv’e ait yüzde 49’luk hisseyi aldı. 

Gerçekleştirilen satışla, operasyonel kiralama sektöründe 14 bin 400 adetlik araç parkıyla Türkiye’nin lider firmaları arasında yer alan LeasePlan Türkiye’nin tamamı LeasePlan Corporation N.V’ye geçmiş oldu. 

Türkiye’nin lider otomotiv distrübütörü Doğuş Otomotiv’le, 2007 yılında Volkswagen Financial Services’ten LeasePlan Türkiye’nin yüzde 51’lik hissesini satın almasıyla ortak olan LeasePlan Corporation N.V. LeasePlan Türkiye’nin tüm hisselerini bünyesine dahil etti. 

Türkiye pazarının verdiği güven etkiledi LeasePlan Türkiye’nin 14 bin 400 adetlik araç parkıyla hizmet verdiğini ve 2014 yılında elde ettiği yüzde 37’lik büyümeyle operasyonel kiralama sektöründe 7. sırada bulunduğunu belirten LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, “Türkiye, operasyonel kiralama pazarının araç parkı ve müşteri sayısını her sene arttırdığı potansiyeli yüksek bir pazar. 

LeasePlan, tecrübesiyle pazara girdiği günden bu yana sektöre yenilikleri getiren lider marka olmayı başardı. Önümüzdeki yıllarda da hedefimiz operasyonel kiralamanın avantajlarını tanıtmak, müşteri memnuniyetini esas alan ürün ve hizmetlerimizle Pazar payımızı arttırarak en büyük 3 şirketten biri olmak” şeklinde konuştu. 

 İstikrarlı büyüme stratejimiz devam edecek Doğuş Otomotiv’le 2007 yılında kurulan işbirliği neticesinde Türkiye pazarına adım attıklarını ve geçen süre zarfında güçlü, istikrarlı bir büyüme yakaladıklarını belirten LeasePlan Corporation Ticari Direktörü Nick Salkeld, “Doğuş Otomotiv’le verimli bir iş ortaklığı süreci geçirdik. 

Şimdi, Türkiye’deki iş hedeflerimizi gerçekleştirmek, büyüme planlarımızı hayata geçirmek için yolumuza %100 LeasePlan olarak devam edeceğiz.. ” dedi.
Blogger tarafından desteklenmektedir.