THİEF 2004 YILINDAN SONRA TEKRAR ARAMIZDA

Oyun dünyasının artık klasik olmuş serilerinden Thief, 2004 yılından sonra tekrar aramızda. İlki 1998 yılında çıkan “Thief: The Dark Project” büyük ilgi görmüş, bunu 2000’de “Thief II: The Metal Age” ve 2004’te “Thief: Deadly Shadows” bölümleri takip etmişti. 

Tam 10 yıl sonra tekrar oyunseverlerle buluşan Thief, gizlilik (stealth) türü video oyunlarının başında geliyor. Bu oyun türünün en önemli özelliği, oyundaki ana karakterin, düşmanlardan saklanarak hedefine ulaşmaya çalışması. PC, PlayStation 3 ve 4, Xbo360 ve Xbox One için geliştirilen oyunun baş karakteri Garrett adlı bir anti-kahraman. Gizemli bir kişiliğe sahip olan Garrett’ın gizlilik ve saklanma üzerine çeşitli yetenekleri bulunuyor. 

Oyunda ilerlemek için oldukça dikkatli olmak ve etrafta olup bitenleri yakından takip etmek şart. Oyun içindeki bölümler bir bulmaca gibi kurgulanmış. Eğer beklentiniz sıkı bir aksiyon oyunu oynamak ise Thief biraz ağır gelebilir. Ama eğer bulmaca türü oyunlardan hoşlanıyorsanız, kendi tarzını oluşturmuş bir klasik olan bu oyun ilginizi çekecektir.ZAMAN
Blogger tarafından desteklenmektedir.