INDRA FOTOVOLTAİK PANELLERİN PERFORMANSINI ARTTIRMAK İÇİN YENİ YÜKSEK HASSASİYETLİ GÜNEŞ TAKİPÇİSİNİ GELİŞTİRİYOR

İspanya’nın en iyi çok uluslu IT şirketi ve Avrupa ile Latin Amerika’nın da lider IT şirketlerinden biri olan Indra, San Roman’da bulunan Bembibre’deki (Leon) sanayii parkında yüksek yoğunluklu fotovoltaik panel (HPCV) için gelişmiş bir Güneş takipçisi geliştiriyor. Indra, fotovoltaik panellerin performansını arttırmak için, San Roman’da bulunan sanayi parkında yüksek hassasiyetli güneş takipçisi geliştiriyor. 

2010’da başlayan bu proje , Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ABKF) ile Kastilya ve Leon Özerk Bölgesi Hükümeti tarafından finanse edildi. Bu sistem, bölgesel yatırım ile birlikte finanse edilen bir AR-GE projesini kapsıyor ve Bembibre’de bulunan, Yenilenebilir Enerji Desteği (CENSOLOR) için, Indra’nın Lojistik Merkezi ile geliştiriliyor. 

Güneş takipçileri, enerji miktarını en yüksek seviye yakalayabilmek amacıyla fotovaltaik güneş panelleri ya da aynalardan oluşan ve güneşin yüzeyiyle karşı karşıya gelebilme kapasitesine sahip sistemlerden oluşuyor. Bu güneş takip sistemleri, tarihi, zamanı, özel bir alandan bir yılın her gününe denk gelecek şekilde, Güneş’in izlediği yolu hesap etmek amacıyla yerleştirilen yerin koordinatlarını bilmeye ihtiyaç duyuyor. Güneş takipçileri, elektrikli fotovoltaik enerji üretimini, belirli bölgelerle karşılaştırıldığında yüzde 30 oranında artırıyor ve yüksek yoğunluklu fotovoltaik hücrelerden (HCPV) oluştuğu taktirde buna gereksinim duyuyor. 

Daha düşük maliyetler ve geliştirilmiş hedef belirlemeleri Indra tarafından geliştirilen bu sistem, pazarda mevcut olan diğer sistemlerle karşılaştırıldığında, büyük avantajlar sağlıyor. Bu rekabetçi sistem basit bir tasarım üzerine kurulu olup, yüksek oranda güvenilir ve bir araya getirilmesi ile bakımı da kolaydır. Ters hava koşullarını (rüzgar, çöl, kar vb.) destekleyici kapasitesi mevcuttur. Fotovoltaik pazarda mevcut olan diğer sistemlerden farklı olarak, kullanılan hareket sistemi, mekanik çark ve kronları baz almıyor. 

Pahalıdır ve tasarruf etmesi zordur, iki adet hidrolik sürücü kullanır. Bunun yanısıra, uç pozisyonlara kendini ayarlamasına izin veren bir kontrol sistemi mevcuttur. Güneş enerjisini, her zaman 0.3 derece ile bir amaç belirlenmesi ile (güneşten dik bir biçimde sapma) alır. Bu durum, Indra’nın deneyimlerini ve yenilikçi yeteneklerini, yüksek konsantre güneş enerjisinde olduğu gibi, gelişen bir teknolojiye aktarmasını sağlar. 

Bu teknoloji, hücrelerde bulunan yarı-geçirgen malzemenin çok az bir miktarını kullanıyor ve güneş enerjisini, yüksek dereceli bir etkililiği olan elektrik enerjisine çeviriyor. Yenilenebilir teknoloji için lider teknoloji 2011 senesinde, Indra, Yenilenebilir Enerji Desteği (CENSOLOR) için, Bierzo Alto Sanayii Parkı’nda (Bembibre-León) Lojistik Merkezi açtı. Bu tesiste, teknolojik çokuluslu kanalların etkinlikleri, rüzgarın döngüsünü destekleyici nitelikte olup, fotovoltaik güneş ve elektrikli araç sanayiinde olduğu gibi, mühendislik ürünleri ve hizmetlerinin de sağlayıcısıdır. . 

Amacı, yenilenebilir enerji için gerçekleştirdiği tüm lojistik destek etkinliklerini, kaliteli ürün ve hizmeti rekabete uygun bir fiyat ile sanayiini sağlamak adına, tek bir noktada toplamaktır. Aynı zamanda, fotovoltaik güneş panelleri ürünlerinin performanslarını arttırmaya yönelik geniş kapsamlı araştırma ve geliştirme çalışması yürütülüyor. Indra tarafından geliştirilen yeni akıllı metrelere ve onun elektrikli araçlar için uç uca şarj sistemine imalat desteği de sağlıyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.