Bankalar, kredi kartı pazarındaki savaşı marketlere taşıdı

Bank Asya'nın bu sene başında, A101 mağazalarında alışveriş yapan kart sahiplerine puan hediye etmeye başlamasının ardından Garanti Bankası, Migros'larla işbirliğine giderek 5 milyon üyesi bulunan Migros Club kartı Money Card'a dönüştürdü.

Son olarak Akbank perakende pazarına sunulan kart imkânlarını bir adım daha öteye götürerek Carrefoursa hipermarketlerinin 19'una Kredi Express şubeleri açma kararı aldı. Şubelerde, hem Carrefoursa Axess kredi kartı verebilecek hem de anında kredi gibi finansal ürünler satabilecek. Hâlihazırda 2,5 milyon üyesi bulunan Carrefoursa Plus ile Axess'in özelliklerini birleştiren yeni kartın tanıtımında konuşan Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, "Akbank ile işbirliğimizde Carrefoursa çatısı altında müşterilerimize finansal hizmetler ve ürünler sunacağız." dedi. Finansal krizin kötümser havasının Türk tüketicilerin üzerinden henüz kalkmadığını vurgulayan Vicaire, sundukları hizmete finansal ürünleri de ekleyerek müşterilerinin bütçelerini idare etmekte yardımcı olacaklarını ifade etti. Vicaire, Carrefour kartlıların yüzde 30'unun yeni kart hizmetini hemen talep edeceğini, yeni kart için beklentilerinin milyonlarla ifade edilebileceğini kaydetti.

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ise alışveriş sırasında ihtiyaç halinde müşterilerin yanı başında olmak amacıyla uygulamayı başlattıklarını açıkladı. Kredi Express şubelerini 'hipermarket içindeki finans reyonu' olarak tanımlayan Binbaşgil, şu bilgileri verdi: "Hipermarket şubeleri perakende müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanması için özel olarak tasarlandı. Carrefour Axess kredi kartı ise Axess'in chip para, taksit, taksitli nakit avans, bağış programı, asistanlık hizmetleri ve transfer hizmetleri ile Carrefoursa Plus kartın indirim, kampanya ve promosyonlarını barındıracak." Kart ile ayrıca sigorta gibi diğer finansal ürünlerden de faydalanılabilecek. Mastercard'ın altyapısıyla hizmet verecek yeni kart, 35 liralık limite kadar temassız kart olarak çalışacak. ZAMAN
Blogger tarafından desteklenmektedir.