VİRTUAL DESKTOP MASAÜSTÜNÜZÜ SANAL GERÇEKLİKTE KULLANMANIZI SAĞLAYAN UYGULAMA

Iron Man misali yüzünüzün etrafında masaüstünüz bulunmasını ve bütün yaptığınız işlemleri 360 derece izlemeyi ister miydiniz? O zaman bu uygulama tam size göre. 

Artık çağımız sanal gerçeklik çağı. Uzun bir bekleyişin ardından sonunda önemli firmaların birbirinden sağlam sanal gerçeklik gözlükleri resmi olarak satışa çıktı. Bizlere de artık bu efsane cihazları deneyimlemek kaldı. 

Gerçi fiyatlar baya uçmuş şekilde geldi ama neyse, o ayrı bir konu. Tabi sanal gerçekliklerin en büyük avantaj sağlayacağı platform, oyun platformu olarak gözüküyor ancak, Steam'de satışa sunulan bir uygulama, sanal gerçeklik olayını çok daha farklı bir boyuta taşıyabilir. 

Virtual Desktop adlı uygulama, adından da anlayabileceğiniz gibi masaüstünüzü sanal gerçeklik platformuna dönüştürmeye yarıyor. PC'nize kuracağınız bu uygulama, masaüstü ekranınızın sanal gerçeklikte 360 derece etrafınızı sarmasını sağlıyor. Yani tıpkı Iron Man'in zırhının içindeki gibi masaüstünüz çevrenizi bir güzel sarıyor. 

Sonrasında açtığınız oyunlar, izlediğiniz videolar, filmler ise her zamankinden çok daha muazzam bir deneyim sunuyor. Hatta uygulamayı kullananlardan bazıları, bu uygulamada film izlemenin IMAX deneyiminden çok daha fazla keyif verdiği bile söylemekte. 

Tabi şunu da belirtelim -zaten anlamışsınızdır- bu uygulamayı kullanmak için bir sanal gerçeklik gözlüğüne de sahip olmanız gerekiyor. Şu an için Virtual Desktop, Oculus Rift ve HTC Vive'ı desteklemekte. webtekno
Blogger tarafından desteklenmektedir.