ÇALIŞANLARIN FAVORİSİ ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Global yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group tarafından Ağustos-Kasım ayları arasında Türkiye’deki bin 387 şirketteki 714 bin 832 çalışana ilişkin toplanan veriler baz alınarak gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre şirketler çalışanlarına yan haklar vererek motive etmeye çalışıyor. 

Çalışanlara en çok verilen yan hak yüzde 96’lık oranla otomobil tahsisi olurken, şirketlerin yüzde 82’si ise yan hak olarak çalışanlarına özel sağlık sigortası imkanı veriyor. Yemekhane ve yemek çeki olanağı yüzde 69 ile üçüncü sırada en çok tercih edilen yan hak olarak karşımıza çıkıyor. 

Dünyanın ve Türkiye’nin en kapsamlı ücret araştırma verilerine sahip olan küresel yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group, Türkiye’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası şirketlerin 2016 yılında sağlık sektörü çalışanlarına yapacakları ücret zammının yüzde 8 oranında olacağını açıkladı. Türkiye’de bin 387 şirketin, 714 bin 832 çalışanını kapsayan “Hay Group Türkiye 2016 Yılı Ücret Artış Araştırması” için 51 farklı sektör değerlendirildi.  

Yatarak tedavi vazgeçilmez tercih 
Hay Group Türkiye 2016 Yılı Ücret Artış Araştırması’nda şirketlere çalışanlarına sağladıkları özel sağlık sigortası içinde en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinin neler olduğu soruldu. Rapora göre çalışanların yüzde 98’si yatarak tedavi, yüzde 95’i ayakta tedavi, yüzde 85’i ise reçete ilaçları masraflarının karşılanmasını talep ediyor.  

Sağlık sektöründe yeni trendler 
Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, sağlık sektöründe değişen ihtiyaçlarla beraber teknik uzmanlıklara verilen önemin arttığını belirterek, şirketlerin çalışanlarını elde tutmak amacıyla esnek yan haklar uygulamaya başladığını belirtti. 

Gökhan Toğrul, sosyal kulüp üyeliklerinden, anne-çocuk bakımına varan yelpazede geniş olanaklar sunan şirketlerin bu sayede çalışan bağlılıklarını artırmayı hedeflediklerini aktardı. Türkiye’de sağlık alanında yatırımların süreceğini vurgulayan Toğrul, bu sektörde çalışmanın daha da cazip hale geleceğini söyledi.  

En sık sağlanan yan haklar • Şirket Arabaları - 96% • Özel Sağlık Sigortası - 82% • Yemek Çeki / Yemekhane - 69% • Ulaşım - 60% • Telekomünikasyon yardımı - 50% • Emeklilik planı - 27% • Esnek yan hak olanakları - 13%
Blogger tarafından desteklenmektedir.