HALK YATIRIM TÜRKİYE'NİN EN İYİ ARACI KURUMU SEÇİLDİ

Halk Yatırım, dünyanın önde gelen ekonomi portallarından Global Banking&Finance Review tarafından, SUKUK (Kira Sertifikası) ihraçları alanında Türkiye'nin en iyi aracı kurumu seçildi. 
 
Yurt içi sermaye piyasalarında henüz yeni bir araç olan Kira Sertifikalarının gelişmesi yönünde öncü olmaya çalışan Halk Yatırım; borçlanma araçları ihraçları, halka arzlar, uluslararası şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıkların oluşumu, ortak girişimler, blok satışlar ve proje finansmanı danışmanlık hizmetleri gibi kurumsal finansman danışmanlık işlemlerinde de Türkiye pazarının hızlı büyüyen aracı kurumlarından birisi olmayı hedeflemektedir. 

İlk olarak 25.09-26.09.2014 tarihlerinde Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. Kira Sertifikası ihracına aracılık ederek bu segmentte faaliyetlerine başlayan Halk Yatırım, son 6 aylık dönem içerisinde 688.3 milyon TL'lik toplam hacmine ulaşmıştır. 

2014 yılında Halk Yatırım, TL cinsinden yapılan kira sertifikası ihraçlarında sektördeki tüm işlemlerin yaklaşık %40'ına aracılık ederek, seneyi lider konumda tamamlamıştır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.