Volkswagen de Alexa kervanına katıldı

Alman otomotiv devi Volkswagen, ABD'de patlak veren ve ardından tüm dünyaya yayılan, karbon emisyonu skandalı nedeniyle büyük yara aldı ancak hala ayakta. 

CES 2017'de yaptığı duyuru ile de, Ford ile birlikte otomobillerinde yapay zekalı dijital asistan kullanacak ilk firma olacağını belli etti. 

Alexa'nın önlemez yükselişi Amazon ile işbirliği yaparak, yapay zeka servisi Alex'yı otomobillerine entegre edeceğini duyuran Volkswagen, işbirliğinin detaylarını ve hangi otomobillerin Alexa güncellemesi alacağını, 2017'nin ilerleyen aylarında açıklayacak. 

Alexa, otomobil sahibine araç içinde dijital asistanlık hizmeti verecek. Şoförün sorularına cevap veren yapay zeka, rota belirlemek, internette arama yapmak, kullanıcının istediği şarkıları bulup çalmak, aracın teknik bilgileri, benzin durumu, kat ettikleri mesafe gibi detaylar hakkında bilgi vermek başka yeteneklere de sahip. 

Hatta, kullanıcılar araç içinden alışveriş listesi oluşturup sipariş verme imkanına da sahip olacaklar.Alexa 2017 içinde otomobillerin dışında buzdolaplarına, televizyonlara ve telefonlara da girecek.
Blogger tarafından desteklenmektedir.