Sony Xperia X Compact Tanıtıldı

Sony Xperia X Compact nihayet resmi olarak duyuruldu. IFA 2016 kapsamında gerçekleştirilen Sony lansmanında Xperia XZ ile beraber duyurulan Xperia X Compact, yine kompakt tasarım güçlü özelliklerle geliyor. 

Xperia ZR tanıtıldı Xperia X Compact Özellikleri Tasarım olarak Xperia Z5 Compact modeline fazlasıyla benzeyen telefon, polikarbon kasa ile geliyor. 

 Bu sefer suya ve toza dayanıklı olmayan Xperia X Compact, sol tarafında güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi sensörüne sahip. Telefon siyah, lacivert ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor. 

 En kalın noktasında 8.5 mm kalınlığa sahip Xperia X Compact, 135 gram ağırlığında. Modelde USB Type-C bağlantı noktasının olduğunu da belirtelim. 

4.6 inç ekran boyutunda 720 x 1280 HD ekran sunan telefonda Corning Gorilla Glass 4 çizilmelere ve darbelere karşı cam teknolojisi yer alıyor. 

Gücünü Snapdragon 650 işlemcisinden alan telefonda bu işlemcinin yanı sıra 3 GB RAM, Adreno 510 GPU ve 32 GB depolama alanı bulunmakta. Bu depolama alanını 256 GB'a kadar microSD kart desteğiyle arttırabilmek mümkün. 

 Exmor RS sensör kullanan 1/2.3'' 23 MP'lik arka kamera ile gelen telefonda ön tarafta ise 22mm geniş açılı lens ile birlikte 5 MP'lik bir ön kamera yer alıyor. Arka kamerada 4K çekim desteğinin olmadığını belirtmekte fayda var. 

Son olarak Android Marshmallow ile kutudan çıkan telefon, 2700 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. 25 Eylül itibarıyla satışa çıkacak Sony Xperia X Compact modelinin fiyatı ise henüz bilinmiyor.shiftdelete
Blogger tarafından desteklenmektedir.