2011 yılında Emniyet 10 bin personel alacak

Emniyet Teşkilatı'na 2011 yılında, 6 bin 900'ü Polis Meslek Yüksek Okullarından, 10 bini üniversite mezunu da Polis Meslek Eğitim Merkezlerinden olmak üzere toplam 16 bin 900 polis memuru katılacak. Polis Meslek Yüksek Okulları ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri aracılığıyla son 7 yılda toplam 76 bin 840 genç polis teşkilatına girdi.

Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Polis Meslek Yüksek Okulları, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ve Araştırma Merkezleri ile güvenlik alanında Türkiye'deki tek üniversite olma özelliğini kazandı. Akademiye bağlı, geniş ve uluslararası bir öğrenci yelpazesi bulunan ve Emniyet Teşkilatı'na amir yetiştiren Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nde 1331 erkek 60 bayan Türk öğrenci ile 18 farklı ülkeden 299 erkek 10 bayan misafir öğrenci olmak üzere toplam 1700 öğrenciye eğitim veriliyor.

Emniyet Teşkilatı'nda her yıl personelin yaklaşık yarısı hizmet içi eğitimden geçiriliyor. 2011 yılında ise hedef, 100 binin üzerinde personelin hizmet içi eğitime tabi tutulması. Diğer taraftan polis memurlarının mesleki motivas-yonunu artırmak amacıyla her yıl, yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan bin polise 9 aylık eğitimden sonra komiser yardımcısı olma imkanı sağlanıyor. Yapılan çalışmalar sonucu Emniyet Teşkilatı'nda yüzde 21 olan yüksekokul ve üniversite mezunu polis oranı yüzde 85'e çıktı. (Yenişafak)
Blogger tarafından desteklenmektedir.