Bankalar kredi kartı ile alış-verişte yapılan 12-24 ay gibi uzun vadeli taksitler için müşteriden para istemeye hazırlanıyor

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nin (AYD) düzenlediği "Alışveriş Merkezi Yatırımları Konferansı"nda konuşan Somer, kredi kartlarının alışverişte en önemli araç olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu dönemde karşılıklı fiyatlandırma politikalarımızı tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Uzunca bir dönem özellikle taksit dünyasında bankacıların perakendeciyi taksiti fonlayarak desteklediği bir dönem yaşadık. Ama, bankaların perakendeciyi taksiti fonlayarak desteklemesinde ve toplam taksit sayısında azalma var. Bu, eski ortamla kıyaslanırsa daha doğru. Yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Bu yeni model aslında taksitin fonlama giderinin tüketici tarafından da bir miktar karşılandığı bir model olmalı. Artık uzun yıllar izlediğimiz hiç bir vade farkı ödemeden 12 ay -24 ay taksitleri göremeyeceğiz, görmemeliyiz."

Kredi kartı pazarında 2009 yılında yüzde 10 büyüme öngördüklerini kaydeden Somer, "Krizin etkisiyle beklentilerimizi biraz düşürdük. 2009 için kredi kartı pazarının yüzde 20 gibi bir büyümesini öngörmüştük. Ocak'ta yüzde 14'ü gördük, Şubat ayında yüzde 12.5'ü gördük. Bu trend gösteriyor ki, iyi ihtimalle 2009 için yüzde 10 büyüme olabilir" dedi.

Hâlâ büyüme gösterdiği için kredi kartlarının odaklanmaları gerek bir alan olduğunu ifade eden Somer, 2001'den beri bu başarının arkasında perakende ve finans sektörünün işbirliğinin yattığını vurguladı.haber7
Blogger tarafından desteklenmektedir.