Ulusoy Topluluğu’nun lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketileri Ziegler’le ortak oldu

Bir basın toplantısı düzenleyen Alican Ulusoy, Ulusoy Holding’in, hissedarlar Saffet Ulusoy, Yılmaz Ulusoy ve Cemal Ulusoy’u temsilen Alican Ulusoy arasında eşit olarak bölünmesinin ardından, 15 Ekim 2008’de Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’i kurduğunu açıkladı.
4 yaşından beri taşımacılık sektörünün içinde yetiştiğini belirten 31 yaşındaki Ulusoy, kurucusu olduğu yeni holdingin 3 ay içinde yüzde 20 büyüme kaydettiğini, holding bünyesindeki 10 şirkette 500 kişi çalıştığını, bu yıl 250 kişiye daha yeni istihdam yaratacaklarını kaydetti.
Ulusoy, Avrupa’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Brüksel merkezli Ziegler ile ortaklığa gittiklerini de belirterek, “Ziegler, 2 milyar euro’luk ciroya sahip ve 1 milyon metrekarenin üzerinde depo yönetiyor. Bu ortaklığın yanı sıra şirket alımları ya da yeni şirketler kurmamız da söz konusu olabilir” dedi.
Ulusoy, ‘Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’ olarak bir teknoloji şirketi almak için görüşme yürüttüklerini de açıkladı.

Hedef yüzde 100 büyüme
Lojistik sektöründe hava, kara, deniz yoluyla her türlü yükü taşımaya talip olduklarını kaydeden Ulusoy, Ziegler ile yaptıkları ortaklıkla artık uluslararası bir şirket konumuna ulaştıklarını belirterek, kısa vadeli hedeflerinin yüzde 100 büyüme olduğunu vurguladı.
Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’in filoya yakında katılacaklarla birlikte 300’e yakın aracı olduğunu dile getiren Alican Ulusoy, 51 kara tankeriyle de Shell’in akaryakıt dağıtım işini yürüttüklerini söyledi.
Ulusoy, Şubat - Mart 2009 döneminde filolarına katılacak 48 yeni aracın yatırım tutarının 10 milyon dolar olduğunu açıkladı.milliyet ekonomi
Blogger tarafından desteklenmektedir.